FELHÍVÁS

Szereted a Pretty Little Liars-t és szeretnél vele többet foglalkozni? Akkor legyél a liars-online.gp társszerkesztője! Nincs más dolgod, mint írni egy e-mailt a liarsonline@gmail.com-ra, és a többit majd akkor megbeszéljük. ;)
Feltételek:
- Tudnod kell angolul
- Értened kell a g-portálhoz
- Valamint a photoshophoz
- Heti min. 2 frissre legyen időd
- És a legfontosabb: szeresd a PLL-t. :)

 
Következő rész

7x03 - THE TALENTED MR.ROLLINS
{ Előzetes  |  Hivatalos epizódképek }
2016. július 5. 8/7c Freeform (USA)

A Hazugok még mindig nem tették túl magukat Hanna elrablásán, de kénytelenek egy másik bajban lévő barátnőjükre koncentrálni. Próbálják kimenteni Alisont a pszichiátriáról, hogy megvédjék Über A-től, azonban miközben ezen dolgoznak, halálos hibát követnek el, ami mindent megváltoztat.

 
Előző rész

7x02- BEDLAM
{ Előzetes  |  Hivatalos epizódképek }
2016. június 28. 8/7c Freeform (USA)

A lányok még mindig Hanna elrablásának hatása alatt vannak, ám Alison állapota romlik és a Hazugok kezdik megkérdőjelezni Elliot színdékait. Liam, Aria és Ezra között nagy a feszültség a közös munka folyamán. Spencer és Caleb kapcsolata nem igazán felhőtlen, viszont beszélni sem szeretnének a kínos történésekről.
Emily kap egy telefonhívást, aminek hatására megpróbálja megtalálni a módját, hogy meglátogathassa Alisont.

 
CHAT

Szabályok:
– Ne hirdess, úgyis törölve lesz.
– A felirat állásáról a ITT tájékozódhatsz!
– Érdekes spoilered van, esteleg leírnád a véleményed az új részről? Kérlek IDE ÍRD, hogy csak az lássa, aki már látta az epizódot.
– Cserét  a cseréknél található menübe kérj, különben nem biztos, hogy meglátjuk!

 

 
A HÓNAP VIDEÓJA
 
Ki lehet 'A'?

//liars-online.gportal.hu/portal/liars-online/image/gallery/1409348167_83.png

A sorozatnak elég fontos kérdése, hogy vajon ki is lehet ’A’. Vagy talán az a jobb kérdés, hogy kik vannak benne az ’A’ csapatban. Hisz lehetetlen, hogy ez az egész egy ember műve legyen. Az már biztos, hogy *Mona* benne van/volt a csapatban.  De vajon kik lehetnek a többiek? Ti mit gondoltok? Nézzétek meg a rajongók szerinti  gyanúsítottakat és írjátok meg a véleményeteket!

MEGÍROM A VÉLEMÉNYEMET!

 
Ti & Mi

Gondoltál már arra hogy kikerüljön a legújabb PLL fanvideód az oldalra? Esetleg csináltál egy fergeteges animációt és meg szeretnéd osztani velünk? 

Nincs más dolgod, mint írni nekünk a liarsonline@gmail.com e-mail címre, és elküldeni a munkádat, valamint csatolni a Nevedet és ha van, akkor az Oldalad Címét!

Figyelem!

Videók esetében, ha annyira különleges és szép, akár a Hónap Videójához is kikerülhet, valamint megpróbálhatjuk eljuttatni valamelyik PLL színészhez (értsd: Twitteren,vagy Facebookon)! ;) Ehhez azt kell tenned hogy odaírod a videó elejére vagy végére, hogy: "liars-online.gportal.hu" !

Várjuk a szebbnél szebb munkáitokat! :)

 
PLL family

//liars-online.gportal.hu/portal/liars-online/image/gallery/1409654674_65.png //liars-online.gportal.hu/portal/liars-online/image/gallery/1409654673_01.png
 

Csak Pretty Little Liars-el és színészeivel foglalkozó oldalak!

 
ELITE

  
  
   
   
  
   

Képre vár: Arwen, trish, Klauu
2 szabad hely. Jelentkezz!

 
OLDALINFORMÁCIÓ

Főszerkesztő: szimiis
Társszerkesztők: wywwyenn, candy, Dorii, brigi, Dorxi, orsiih
Szüneten lévő szerkesztők: Blair, lucca, Niki, 
Téma: Pretty Little Liars
Design: 8.0 by candy
Tárhely: G-Portál, Sosugary
Nyitás: 2012. 05. 22
Ajánlott böngésző: Google Chrome (1366x768)
E-mail: liarsonline@gmail.com

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Az oldal nem hivatalos oldal. Nem áll kapcsolatban sem a sorozat szereplőivel, sem pedig a készítőivel, csupán egy rajongói honlap. Az oldalon található szövegek saját írások és fordítások, ezért másolni tilos. Valamint a honlapon található letöltések csak bemutatásra szolgálnak, így 24 órán belül törölnöd kell őket.

 

 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2012-05-12
 

Évados áttekintés
ELSŐ ÉVAD

A pennsylvaniai Rosewoodban semmi sem az, aminek látszik. Láthatjuk az öt barátnőt: Alison DiLaurentist, Hanna Marint, Aria Montgomeryt, Emily Fieldset, és Spencer Hastingset. A város hírhedt lánybandája, akiknek 15 éves koruk ellenére igen sok rejtegetnivalójuk van. Egy éjjel azonban minden megváltozik, mikor a gyönyörű Alisonnak nyoma veszik. Egy év múlva láthatjuk újra a négy lányt: már kiforrottabban, külön utakon. Azonban mikor előkerül Alison holtteste, és a lányok fenyegető üzeneteket kezdenek kapni egy bizonyos 'A'-től, a tökéletesen felépített világuk romba dől. Ez a személy ismeri minden titkukat, azokat is, amelyeket a lányok eltemettek Alisonnal. Elég hamar rájönnek, hogy 'A' nem csak játszadozik velük. Vérre szomjazik, méghozzá az övékre. Kezdetét veszi a háború, és a lányok csak magukra számíthatnak, hogy megvédjék a titkaikat, és az életüket.

Aria:
Az egykori gót tündér az elmúlt évet Izlandon töltötte. Intelligens, világlátott, és totál művészlélek - legelső rosewoodi napján belehabarodik a hasonló kaliberű, überszexi, és jóval idősebb Ezrába. Idilli - ám rögtön másnap kiderül, hogy a férfi Aria új angoltanára. Az évad során voltak hullámvölgyeik, küzdöttek az erkölcsi elvárásokkal, és a saját érzéseikkel. Sok akadályt legyőztek már, de a legnagyobb még hátravan: a nyilvánosság elé tárni a kapcsolatukat, és beavatni a lány szüleit, akiknek amúgy sem rózsás a kapcsolatuk. Ha ők nem állnak elő az igazsággal, 'A' majd megteszi helyettük. És ezt senki sem akarja.

Hanna:
Egy év alatt a duci lánykából Rosewood ügyeletes bálkirálynője lett, és most bajban van. Az édesanyja anyagi gondokkal küzd, ami nemcsak Hanna státuszát fenyegeti, hanem az életben maradását is, tökéletes barátja, Sean pedig túlontúl tökéletes. Emellett kebelbarátnője, Mona nem nézi jó szemmel, hogy a négyesfogat Alison halála után is megtalálja a közös hangot. Hannának sok titkolnivalója akad, a titkok pedig úgy vonzzák 'A'-t, mint a mágnes. Ő pedig kétségbeesetten engedelmeskedik a parancsainak, hogy titkai rejtve maradjnak, és megvédje a szeretteit a mocskos trükköktől. Mikor újra megtalálná a boldogságot Caleb karjaiban, egy titok ismét darabokra szakítja a szívét - hisz a srác korántsem az, akinek mondja magát.

Emily:
Ő volt mindig is a jókislány a Hazugok között, de kezd letérni az ösvényről. Küzd saját magával, és a környezetével, akik nem tudják elfogadni másságát. Kísérti a múlt ködös árnya, a jelenben pedig 'A' és a rosewoodiak megvető pillantása. Toby személyében jóbarátra lelne, ám ezt a Hazugok nem ézik jó szemmel. Emily fájdalma és bizonytalansága még nagyobbra nő, mikor elveszíti Mayát, és Paige próbál a helyébe lépni. Éppen ezért lázad fel, és igyekszik keresztülvinni az akaratát - hagyják végre, hogy önmaga legyen.

Spencer:
A legeszesebb Hazug. Most ráhárul a feladat, hogy Alison hátrahagyott darabkáiból kirakja a puzzle-t. De ez korántsem könnyű feladat - egy kiderült titok még ezer és ezer újabb kérdésre és titokra derít fényt. Emellett Spencer kénytelen piszkos kis trükkökhöz folyamodni, hogy felvegye a versenyt tökéletes nővérével, Melissával. Noha Melissának van is oka utálatra, ha egyszer a drágalátos húga nem tudja távol tartani magát attól, ami az övé. 'A' rendkívül élvezi a helyzetet, és mindent megtesz, hogy Spencernek még rosszabb legyen - elüldözi a pasiját, Alexet, és újból a felszínre hozza Alison és Spence kapcsolatának sötét foltjait, amik emlékétől Spencer szabadulni szeretne. Sőt, a lány félelmei a tetőfokára hágnak, mikor azt hiszi, hogy Ali gyilkosa éppen a hátsó udvarukban lakik. Megleli a boldogságot Toby oldalán, de a környezete meg van győződve róla, hogy a lánynak köze van a legjobb barátnője halálához.

'A':
Nem derül fény a kilétére, csak a lányok emlegetik 'megátalkodott ribanc'-ként. Hiába próbálják kizárni, 'A' nem hagyja magát, a nap huszonnégy órájában a nyomukban van, és idejekorán bebizonyítja, hogy a Hazugok élete a szemében nem sokat ér. Követelései általában sms-ben, és email-ben érkeznek. Valószínűleg olyasvalaki, aki közel áll a lányokhoz, ezért megbíznak benne.

Összegzés: Dúl a háború, ahol Hanna élte át 'A' legtöbb kínzását, Spencer a legtöbb gyanúsítgatást,  Aria és Emily pedig mindketten hiperbonyolult szerelmi ügyekkel büszkélkedhetnek. Alison gyilkosságával meggyanusították Hannát, Emilyt és Spencert, valamint Hannának és Spencernek kijutott a halálközeli élményekből, 'A'-nek hála.
 

MÁSODIK ÉVAD

Az új évad pont ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt, de új fordulatokban bővelkedik. A rendőrség szerint a lányoknak még mindig túl élénk a fantáziájuk, ők pedig lépten-nyomon rettegnek, mivel 'A' egyre sötétebb húzásokhoz folyamodik, és már a szeretteik sincsenek biztonságban a mocskos játékoktól. Szüleik úgy vélik, egy kis külön töltött idő, meg egy terapeuta segítene a lányoknak, de hatalmasat tévednek. Majd bekövetkezik, amitől a lányok mindig is rettegtek: lezartóztatják őket, 'A' pedig popcornnal a kezében élvezi a szenvedésüket. Az éavdban ezen kívül egy különleges epizód keretein belül betekintést nyerhetünk Alison és a banda életébe. 'A' már régebbóta a lányok életében van, mint ahogy tudomásuk van róla. Amerre csak 'A' jár, ott sötét titkokat, és tönkrement emberi kapcsolatokat látunk. Bár úgy néz ki, végre elkapták a tettest, és béke lesz Rosewoodban.

Aria:
A lány Ezrával való kapcsolata csak bajt hoz a fejére. A férfi kap egy állást a helyi egyetemen, így már nem a tanára többé, de 'A' nem hagy nekik békét. Mikor minden kiderül, a szülei nem értenek egyet Ariával, és a beteg öccsével kapcsolatban, és semmi másban sem. Montgomeryék titltják ugyan, de Aria remek alibit talál: barátja, Holden, aki most közltözött vissza Portugáliából. A szülei úgy tudják, Holdennel lóg, miközben édes pillanatokat töltenek együtt Ezrával. Aria apja mindent bevet, hogy szétválassza őket - csábító állásajánlat Ezrának az ország másik felében, bentlakásos iskola Ariának, majd kirúgatja Ezrát a Hollisból, de nem tud nekik ártani. A fiatalok szerelme kiállja a próbát, a szülőké viszont nem.

Hanna:
Családjában helyreáll a rend, és a lány egy kicsit fellélegezhetne- ha 'A' hagyná. Caleb kitartóan esedezik a lány bocsánatáért, aki végül visszaengedi őt az életébe. Viszont tovább romlik a Monával és a Lucassal való barátsága, ami mardossa a lány lelkiismeretét. Apja felhőtlen boldogságát sem tudja elviselni, olyannyira, hogy akarva-akaratlanul mindent megtesz, hogy tönkrevágja azt. Ráadásul a felfedezés, amit az évad végén tesznek, teljesen összetöri a lányt, és két tűz közé kerül.

Emily:
Végre szülei is megbékélnek Emilyvel, így szent a béke. De nem az, mert ami a felszín alatt húzódik, kirobbanni készül. Emily szülei Texasba költöznek, és ő csak súlyos hazugságok árán maradhatott Rosewoodban, a Marin család vendégeként. 'A' emellett lépten-nyomon kínozza, tönkreteszi a Samarával való kapcsolatát, és kis híján az úszói karrierjét is. De Emily nem hagyja magát, küzd az életéért, és ha kell, egyedül is képes szembenézni 'A'-vel. De az évad vége számára se a boldog befejezést tartogatja.

Spencer:
A lány végre boldog, bár folyton a bűn hálójába keveredik. Tobyval való kapcsolata az egyetlen, ami vigaszt nyújt számára, ezért 'A' azt támadja. Emellet Spencer tovább küzd a Hastings és a DiLaurentis család titkaival, és egyre elkerserítőbb felfedezés tesz.. Spencert teljesen felemésztik a sötét titkok, hogy muszáj a szerettei képébe hazudnia. Ráadásul 'A' továbbra sem kíméli, mindig akadályozza, és oda üt, ahol a legjobban fáj. Hisz ha valaki mindig dacol a halállal, az előbb-utóbb úgysem tudja elekrülni azt.

'A': Az évad fináléjában lelepleződik, hogy Mona 'A'. Az, aki már majdnem egy éve kínozta a lányokat, és próbálta többször megölni őket. De vajon ha Mona diliházba kerül, azzal vége lesz a történetnek?

Összegzés: A Hazugok párkapcsolatai többé-kevésbé sikeresen átvészelték ezt az évadot. Megnyugszanak, mikor végre kiderül, hogy Mona 'A'. Az évadban kórházi látogatást tett Emily, Toby és Jenna, valamint letartóztatták Garrettet, és meghalt Ian és Maya.
 

HARMADIK ÉVAD

Egy nyár telt el azóta, hogy kiderült: Mona 'A'. A lányok végzősen térnek vissza, de korántsem érettebben, és a titokháborúnak még koránt sincs vége. Új 'A' ólálkodik a városban, aki ezerszer rosszabb dolgokat képes véghez vinni, mint Mona. Képes ellopni még Ali holttestét is, hogy ne derüljön fény arra, hogy köze van a gyilkossághoz. Újabb titkok kerülnek felszínre, újabb sebek szakadnak fel, és újabb rejtélyes halálesetek szórakoztatják a rosewoodi rendőrséget. Ráadásul mi a teendő akkor, ha az ellenség közvetlenül egy fedél alatt él velünk, vagy ha ugyanazon az ágyon osztozunk vele?

Aria:
Környezete végre elfogadja az Ezrával alkotott párosukat, de mégsem békés a légkör - Aria jelene, és Ezra múltja újabb és újabb akadályokat gördít a páros elé, akik kezdenek elhidegülni egymástól. Ráadásul családja szétesett, és a felszín alatti titkok sem hagyják nyugodni a lányt. Sok titkok, sok csalódás, és sok hazugság jellemzi most Aria életét. Az évad végén elválnak Ezrával az útjaik.

Hanna:
Kétségek között vergődik azóta, mióta Mona lelepleződött. Ki akarja deríteni, hogy mit vétett, amiért Mona ennyire haragszik rá, ezért kénytelen a környezetében mindenkinek hazudni. Ezek a hazugságok tönkreteszik a Calebbel való kapcsolatát is..de Caleb ismeri Hannát, és nem adja fel, akkor sem, ha esetleg az életével kell védelmeznie szerelmét és a többi Hazugot. Mjad feltűnik a színen Caleb titkozatos apja. Hanna újra összehozza őket, de 'A' miatt ez is tönkremegy. De mennyit bír még el a kapcsolatuk 'A' miatt?

Emily:
Próbál túllépni Maya elvesztésén, ám ez korántsem könnyű, hála az új 'A'-nek. Vigaszra lel Paige és Maya unokatestvére, Nate személyében, és próbál csak a jövőre koncentrálni. De a múlt újra és újra megkeseríti az életét, és akárhova megy, rádöbben: senkiben sem bízhat, mert mindenki az életére tör. Majd a rég elfeledett emlékek hatásra minden mgkérdőjeleződik, amiről eddig tudtak. És az is, hogy az újonnan felbukkanó, kóbor arcok érdemesek-e a bizalmára.

Spencer:
A kedélyek lenyugodtak, de Spencer koránt sem. Még mindig Ali képkockáit rakosgatja, de ez senkinek sem tetszik a környezetében. De a lány nem képes nyugodni, míg családi titkok várnak rá, és az új 'A' és Ali gyilkosa is szabadon kószál. Jasonnel elmélyül a  viszonyuk, Tobyval való kapcsolata pedig érdekes irányt vett, mikor kiderül, hogy a fiú mégsem az, akinek mondja magát. Spencer megjárta a poklok poklát Toby miatt, és mikor a viszonyuk rendeződik, akkor újabb titkok bukkannak fel. Mennyit bínak még elviselni?

A:
Mona és Toby. Toby már egy ideje segít Monának, de csak a lányokat akarja védelemezni. Mona ismét ajánlatot tesz Spencernek, aki ezúttal elfogadja, hasonló okoból, mint Toby. Majd feltűnik egy új arc - vagy nem is. Vörös Kabát átveszi Monától az irányítást, akinek az igazi kilétére eddig nem derült fény. Vagy mégis?

Összegzés:
Aria és Ezra kapcsolata nem bírta tovább a titkokat, szakítottak. Caleb és Hanna is vívódnak. Spencer és Toby kapcsolata vett egy éles kanyart, most úgy néz ki, szent a béke. A legboldogabbak perpillanat Emily és Paige. Emellett az évad során még sötétebb titkok kerültek leleplezésre, még több embert gyanúsítottak meg, Ali meggyilkolásával, aki korántsem a ma született bárány, de az igazi tettest még üldözik. Emellett maradtak a lányok halál közeli élményei, és még több ártatlan áldozatot szedett 'A' játéka. Vagy már nem is játék?

NEGYEDIK ÉVAD

//liars-online.gportal.hu/portal/liars-online/image/gallery/1405535475_41.png

Az események a nyomozó, Daren Wilden meggyilkolása körül összpontosulnak. Hanna anyjával, Ashleyvel látták utoljára a meggyilkolása előtt, így ő a fő gyanúsított és nem sokkal később le is tartóztatják. A lányok még mindig A személyének leleplezésén dolgoznak, amivel egyúttal azt remélik, megtalálják Wilden gyilkosát is. Spencer segít Tobynak válaszokat találni az anyja korai halálával kapcsolatban, miközben megpróbálja megóvni a fiút attól, hogy A áldozatává váljon. Aria megpróbálja elfelejteni Ezrát és egy újabb kapcsolatba menekül, amitől azt várja, hogy segít túllépni előző szerelmén. Emily olyan sérülést szenved, ami derékba töri úszókarrierjét, ezáltal megnehezítve a főiskolai jelentkezést is számára. Miután a lányok számos új nyomra bukkannak, rájönnek, hogy Ali valószínűleg életben van.

Spencer
Toby és Spencer újra együtt vannak a tűz után, de A ismét megpróbálja szétválasztani őket, amikor a fiút anyjának halálának rejtélyes körülményeivel kínozza. Spencer segít neki kideríteni pár dolgot. Emilyvel összekapnak, amikor beleavatkozik egy Alisonnal megbeszélt találkozójába. Kábítószer problémái lesznek, amikor megpróbálja kideríteni Ezráról, hogy ki is ő valójában, majd az évad vége felé rehabra is kerül emiatt. Kideríti, hogy az is lehetséges, hogy ő próbálta megölni Alisont, azonban az évad végén egyértelművé válik, hogy nem bántott senkit sem.

Emily
Nagy harcot vív önmagával, mert sokáig nem tudja pontosan, hogy Ali életben van-e vagy sem. A-nek köszönhetően olyan sérülést szenvedett, ami miatt még nem tud úszni. Anyja szekrényéből gyógyszert vesz ki, amelytől azonban álmos, kábult lesz és újabb sérülést szenved a medencében. A helyzetet csak rontja, hogy valaki bejelentést tesz a gyermekvédelmiseknél és majdnem elszakítják szüleitől, de ez végül nem következik be. Később anyját felfüggesztik állásából, mert Emily ellopja az asztaláról a kulcsot és a barátnőivel Wilden lakására mennek kideríteni pár dolgot, de a rendőrség Pamet hibáztatja. Nem sokkal ez előtt A-nek köszönhetően átmenetileg új helyre kell költözniük. Egy ideig Emily Alison régi szobájában is lakik, de nem sokáig, mert a nő hátborzongató dolgokat művel, így Spencerhez költözik.

Hanna
Hanna még mindig a tűz hatása alatt áll és esküdözik, hogy látta Alit. Nem tudja eldönteni, vajon megbízhat-e Monában vagy sem. Miután Spencer anyja egy mobilját egy meglepő helyen találja, elkezd gyanakodni, hogy talán még is köze volt a nyomozó halálához. Anyját végül hazaengedik, de még mindig nem teljesen biztos az ártatlanságában. Bizonyítékokat is talál a házban, később pedig ismét letartóztatják Ashleyt, amit Hanna kifejezetten rosszul visel.

Aria
Mivel nemrég szakítottak Ezrával, Arianak tovább kell valahogyan lépnie. Miután A miatt nem érzi magát biztonságban beiratkozik egy karate képzésre, ahol találkozik a jóképű Jake-el, az oktatóval. Aria közelebb kerül hozzá, de végül tönkremegy a kapcsolatuk. Később láthatjuk, hogy A Jaket sem hagyja nyugton. Végül olyan felfedezést tesz Ezráról, amire sosem számított és összetörik a szíve.
 

 


Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt